tarantino og musikken

Hvad gør Quentin Tarantinos film så forbandet magiske?

Lad os forestille os, at en lille flok gangstere, alle klædt i sorte jakkesæt, banker en politibetjent i et gammelt lagerhus, før de binder ham til en stol med gaffatape og forhører ham, fordi han muligvis har sladret om dem.

Der er intet særligt revolutionerende ved dette billede i sig selv, men tilføjes det funky nummer “I Gotcha” af Joe Tex til lydbilledet, og scenen transcenderer på magisk vis.

Lad os tage et andet eksempel. En High-class gangster injicerer heroin i en narkotikahandlers hjem. Scenen viser nærbilleder af heroinopvarmning, en sprøjte, og ja, du forstår hvor det leder hen, efterfulgt af en scene med gangsterens tilfredse ansigtsudtryk, imens han kører sin bil igennem byen.

Normalt kunne denne slags scene stamme fra den mørke socialrealistiske, moderne Nordic noir genre. Men tilføjer du “Bullwinkle Part II” af The Centurians, og hele scenen ændrer sig radikalt fra noget mørkt og foruroligende til noget overjordisk og overraskende cool.

 Tilføjelse af asynkron musik og lyd til en film handler ikke blot om at tilføje noget til atmosfæren. I hvert tilfælde ikke for Tarantino. For Quentin Tarantino er det musikken selv, der skaber scenen.

 ”En af de ting, jeg gør, når jeg starter en film, når jeg skriver en film, eller når jeg har en idé til en film, er, at jeg gennemgår min pladesamling og bare begynder at spille sange, jeg forsøger at finde filmens personlighed, finde filmens ånd. Og, ‘boom’, til sidst vil jeg falde over en, to eller tre sange, eller bare én sang i særdeleshed hvor jeg tænker ”Åh, dette ville være en fremragende sang til de indledende rulletekster” forklarer Tarantino i en pjece, der kom sammen med The Tarantino Connection, en kollektion af soundtracks fra hans film.

 Tager du denne slags påskønnelse af musik og den atmosfære, musik kan generere, og blander du den med en seriøs dedikation til gamle klassiske film og popkultur, så har du en perfekt cocktail, som i dagens ordforråd bedst beskrives som ”Tarantinoesque”.

 

By Mr White

Kontakt

Du kan booke vores show via formularen her på siden, eller kontakte os direkte på mail, eller sociale medier.

Book os via formularen